SUBSIDIES OP EEN ZAKELIJKE LAADPAAL IN 2020

Laadpalen worden naast pure noodzaak voor het eigen gebruik ook steeds vaker gezien als extra service voor bezoekers, klanten, medewerkers en huurders. Aangezien de markt van de elektrische auto maar aan blijft trekken gaat de vraag naar elektrische laadpunten alleen maar toenemen. Zo ook zakelijk.

Wij zochten voor u uit hoe dit precies zit voor de zakelijke markt en kwamen tot de conclusie dat het best lucratief kan zijn om met de huidige subsidies een laadpaal aan te schaffen. Daarnaast kijken we naar de verschillende laadoplossingen passend bij uw wensen.

Fiscale voordelen voor ondernemers

Bent u ondernemer? Dan kunt u bij de aanschaf van een elektrische auto en laadpaal gebruikmaken van een aantal fiscale voordelen. De regelingen zijn opgezet om de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te stimuleren. Als u besluit te investeren in een elektrische auto en/of laadpaal bespaart u met deze regeling tot wel honderden euro’s.

MILIEU-INVESTERINGSAFTREK (MIA) 2020

Bij de zakelijke aanschaf van een elektrische laadpaal kunt u aanspraak maken op de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Dankzij de MIA kunt u tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op uw bedrijfsresultaat. Onder de investeringskosten vallen ook de installatiekosten. Maximaal € 2.500 van uw investering in een laadstation voor uw bedrijf, komt in aanmerking voor de MIA. Dit komt neer op een bedrag van € 900 extra bruto voordeel wat u kunt aftrekken.

KLEINSCHALIGHEIDSINVESTERINGSAFTREK (KIA) 2020

De laatste subsidie is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Sinds 2014 komt de aanschaf van een elektrische auto niet meer in aanmerking voor de KIA, maar zakelijke laadpalen (en zonnepanelen) nog wel! Dit kan resulteren in een extra fiscale afschrijving van 28% in het eerste jaar. Wanneer u voor € 2.500 investeert in een laadpaal bij uw bedrijf, loopt het voordeel op tot € 787.

In sommige gemeenten kunt u profiteren van extra financiële voordelen bij de aanschaf van een zakelijke laadpaal. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

VOORWAARDEN SUBSIDIES ZAKELIJKE LAADPAAL

In principe kan iedere ondernemer die inkomsten- en vennootschapsbelasting betaalt gebruikmaken van de fiscale voordelen. Om gebruik te maken van de voordelen moet u zich houden aan een aantal belangrijke voorwaarden:

 • Let op dat het aangeschafte bedrijfsmiddel op de milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat (meldcode G 3720).
 • Het laadstation komt voor ten hoogste € 2.500 van het investeringsbedrag in aanmerking voor de MIA. Kost uw laadpaal minder dan €2.500? Dan kunt u deze eventueel aanmelden in combinatie met een (nieuwe) elektrische auto om toch in aanmerking te komen.
 • De laadpaal mag niet op openbaar terrein staan.
 • -De laadpaal moet nieuw zijn en mag dus niet eerder zijn gebruikt.
 • U moet binnen drie maanden na aanschaf de investering aanmelden om in aanmerking te komen voor de regelingen.

Aanmelden MIA/VAMIL

Om gebruik te maken van de MIA/VAMIL-regeling moet u uw laadpaal en/of elektrische auto aanmelden bij de RVO. Dit moet binnen drie maanden na aanschaf. Meer informatie over het aanmelden voor de MIA/VAMIL-regeling vindt u op de website van de RVO.

Onze Oplossingen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc ultrices auctor sapien id cursus. Aliquam maximus turpis in vehicula semper.

Business Eco Pro

Krachtig en voordelig laden. Functioneel en geschikt voor iedere elektrische auto.

De Business Eco Pro is net een stap verder. Ontwikkeld met oog op de toekomst en als functionele en fraaie toevoeging van uw zaak. Makkelijk te bedienen door uw personeel of klanten. De aandacht voor detail is duidelijk zichtbaar, zo is de Business Eco Pro uitgerust met een bewegingssensor waardoor de LED uitschakeld wanneer er geen beweging is.

Specificaties:

 • Universele Socket aansluit

 • In te stellen tot 22 kW

 • Subsidies en regelingen van toepassing*

 • Automatisch verrekenbaar

 • Aansluitbaar op zonnepanelen

Meer informatie

Business Duo Pro

De modernste laadoplossing op de markt.

De Business Duo Pro is de modernste laadoplossing op de markt qua beveiliging, design en functionaliteit. Het laadstation is ideaal voor bedrijven, maar ook zeker particulier te gebruiken. De unit voldoet uiteraard aan alle noodzakelijke technische veiligheidsnormen.

Specificaties:

 • Dubbele Type 2-aansluiting

 • Ingebouwde zekering en stroomonderbreker

 • MID Goedgekeurde energiemeter

Meer informatie

Accessoires

Krachtig en voordelig laden. Functioneel en voor iedere auto een geschikte kabel op voorraad.

Zoekt u een kabel voor uw EV? Stuur een mail of doe een belletje en geef uw merk en type auto door. Wij zullen het direct voor u regelen.

Specificaties:

 • Advies op maat

 • Direct uit voorraad leverbaar

Direct aanvragen

Meer informatie over de subsidie van laadpalen?

Bent u op zoek naar een vakkundig bedrijf dat alles onder 1 dak heeft? Wij komen graag met u in contact over de mogelijkheden die wij bieden. Heeft u andere vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen via de website.

Direct een subsidie aanvragen?

Dit kan via de website van de rijksoverheid.

Direct een oplossing

Bel met één van onze experts voor een vrijblijvend advies op maat!

+31 (0)6 365 294 06

*Onze data wordt niet gedeeld voor marketing doeleinden en zal uitsluitend gebruikt worden om onze service te verbeteren,

2020-07-07T10:11:29+02:00